Subscriu-te al nostre butlletí

Qui som?

Estudi Dansa
Estudi Dansa@Dellarte
Read More
Ja et pots apuntar al "Creativa't"
Xerrades
Xerrades@Dellarte
Read More
"Impulsats a promoure una nova forma de considerar la dansa, integrant conceptes avançats"
Previous
Next

Mariona Camelia Rubí

directora

Inicia els seus estudis de dansa a l’Estudi en les modalitats de dansa clàssica, jazz, dansa espanyola i escola bolera i contemporani amb Janusz Smolinski, Roser Rubí i Tommie, Enrique Burgos, Rosa García, Paloma Solanas, Anne Mithelholzer, Juan Carlos Lérida i Lawrence de Maeyer.

Més endavant cursà dos anys a María de Ávila a Saragossa perfeccionant la dansa clàssica i posteriorment es graduà a l’Institut del Teatre de Barcelona el 2005 en l’especialitat de Contemporani.

En la seva trajectòria professional treballa en l’actualitat en espectacles com “Els Músics de Bremen” i “La petita flauta màgica” producció del Gran Teatre del Liceu, “Pinocchio” i “Viatge al centre de la terra” estrenat al Festival Grec de Barcelona al 2015 amb la cia. Roseland Musical fent gires per Espanya, Europa i Sud Amèrica.

Ball integrador

A l’Estudi ensenyem què és ballar en la seva totalitat, no només una tècnica o treballar l’expressivitat i les emocions sinó la Dansa com a llenguatge integrador i universal.

Eines & expressió

Utilitzar les eines de la tècnica per expressar-nos a través del nostre cos o manifestar les emocions a través del moviment. La idea es integrar-ho tot per fluir durant l’expressió.

Possibilitats

Ensenyament personalitzat perquè els alumnes coneguin les seves possibilitats (psíquiques i físiques) descobreixin el més essencial d’ells i potenciar les habilitats de cadascú.

Llenguatge

No ensenyem la imitació d’una forma buida de contingut sinó la integració de tot un llenguatge (interioritzar-ho i expresar-ho) en qualsevol de les seves modalitats.

Estudi

L’Estudi és una antiga fàbrica situat en un ampli carrer al centre de la ciutat. Consta de dues plantes de 200m cadascuna. Hi ha tres classes perfectament adaptades per la pràctica de la dansa: amb terra de parquet flotant, barres fixes, miralls, equipament de so, piano, finestres i ventilació exterior, sala insonoritzada i material didàctic.

Lloguer d'espais

Lloguer d’espais amplis i adaptats per acollir actes i esdeveniments puntuals com conferències, presentacions, concerts, exposicions…. O de més llarga durada en cas que no disposis d’un espai condicionat per realitzar les teves activitats: espais de creació, corals, grups de teatre, esbarts….

origen

La nostra empremta és visible per aquells que tenen l’interès de fer, com nosaltres, les coses ben fetes.

L’Estudi de dansa i expressió dell’ARTE va ser creat l’any 1976 per la seva fundadora Roser Rubí, alumna de Joan Magriñà, que es va sentir impulsada a promoure una nova forma de considerar la dansa, integrant conceptes avançats en la seva època. Sumant i fusionant expressió i arts escèniques sense oblidar l’essència de les modalitats acadèmiques.

En l’actualitat el centre, dirigit per Mariona Camelia i Rubí i conjuntament amb tot l’equip format amb el mateix treball, manté la filosofia inicial de l’estudi, adaptant-se, com en el seu moment, als temps d’avui i transmetent la importància d’uns bons coneixements corporals, tècnics i emocionals, configurant així l’essència de la dansa.

Fotos de Jordi Solé

Normes del centre

 • Per l’obertura de fitxa els alumnes han de portar, una foto mida carnet i les dades bancàries.
 • És necessària l’assistència continuada a les classes per aconseguir bons resultats. Cal que l’alumna/e arribi puntual.
 • No es podrà abandonar la classe sense permís del professor/a.
 •  La manca de respecte vers als professors o personal del centre pot comportar l’expulsió.
 • La Direcció pot aconsellar a l’alumna/e el canvi de classe o de nivell, per un millor aprofitament del curs.
 • No es permetrà l’entrada als vestuaris ni a les aules d’amics o familiars sense consulta prèvia amb la Direcció. L’Estudi periòdicament organitza classes obertes, tallers i la Mostra de Dansa, on es pot veure el treball i l’evolució dels alumnes.
 • L’Estudi es reserva el dret de canviar de professor/a durant el curs.
 • Tanmateix pot anul.lar alguna classe en cas que no hi hagués el mínim d’alumnes necessari.
 • Els alumnes de dansa 1, 2 i 3 i de clàssic hauran de portar l’uniforme del centre. En les altres modalitats la indumentària ha de ser cómoda, funcional i de colors foscos i llisos que permeti al professor/a veure la col.locació i treball del cos sense distraccions.
 • El centre estableix que cada nivell correspon a periodes de dos cursos o més: tenint en compte que l’aprenentatge de la dansa és un procés lent.
 • El centre no es fa responsable dels diners, objectes, equips… dels alumnes. Per evitar problemes es poden entrar a la classe.
 • L’Estudi es reserva el Dret d’Admissió.
 • En cas que l’alumne no assisteixi a classe s’ha de trucar al centre per informar.
 • Els pagaments de les mensualitats s’efectuaran de l’1 al 10 de cada mes, per domiciliació bancària.
 • En cas de baixa s’ha de notificar a la Direcció amb quinze dies d’antel.lació, en cas contrari es pagarà la quota corresponent.
 • Els monogràfics o cursets es pagaran íntegrament i per adelantat.
 • Les classes que l’alumna / e perdi per manca d’assistència no es poden recuperar ni es descomptaran de la quota mensual.
 • L’import de la matrícula anual no és retornable, a no ser que s’anul.li la classe.
 • La matrícula cobreix l’assegurança d’accidents.
 • En cas de devolució de rebuts els gastos de gestió es carregaran en el pròxim pagament.
 • El curs s’inicia al setembre i finalitza al juliol.
 • Es respectaran les dades festives del calendari escolar.

Simultaneïtat d'estudis d'ESO o de batxillerat amb estudis de dansa en un centre autoritzat

Alumnes que cursen estudis de dansa en una escola de dansa autoritzada

1 · Alumnes amb dedicació d'entre 5 i 7 hores setmanals. (Se'ls poden reconèixer les matèries següents):

 • Educació física.

2 · Alumnes amb dedicació d'entre 5 i 7 hores setmanals. (Se'ls poden reconèixer les matèries següents):

 • Educació física
 • Les matèries optatives de 1er i 3er curs d’ESO (2h per curs).
 • Una matèria optativa específica de 4rt curs d’ESO. L’alumne cursarà en aquest cas només dues matèries optatives especifiques, cap de les quals pot ser – Música -.

* No es poden reconèixer ni el treball de síntesi de 1er a 3r, ni la matèria de cultura i valors ètics de 1er o 3er ni el projecte de recerca de 4t curs.

Codi del centre: 08075086

Reprodueix vídeo

42ª Mostra de Dansa i Arts Escèniques 2019

Sota el títol Viatges d’una maleta, enguany els ballarins i ballarines del dell’ARTE ens van oferir el dissabte 29 de juny una trentena de números agrupats en quatre epígrafs -Maleta enamorada, Maleta nòmada, Maleta moixa, Maleta artista-

Estudi de dansa i expressió

Top
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue